Stappenplan

Eerder heb je al kennisgemaakt met de drie verschillende routes. Maar hoe ga je dan vervolgens van start? En hoe zorg je ervoor dat de geboortekaartjes op tijd bezorgd worden? Met dit stappenplan kun je binnen no-time de leukste geboortekaartjes maken en bestellen!


Stap 1: kies het ontwerp en model kaart:

  • Bij een ontwerp uit de collectie:
    Onder het kopje 'collectie' bovenaan deze pagina vind je een ruim assortiment geboortekaartjes (handig ingedeeld in categoriën) waartussen je kunt neuzen. Kies een ontwerp wat aanspreekt. Denk na over het model kaart (vorm) wat aanspreekt. Heb je een kaart gezien uit de collectie die aanspreekt, maar staat deze niet in het gewenste model? Stuur me dan een berichtje. Dan zet ik dit voor je om! Bewerk het ontwerp tot deze volledig naar wens is. Zo kun je met behulp van de editor eenvoudig elementen verwijderen, verplaatsen of toevoegen. Heb je een collectiekaart gezien die nét niet volledig naar wens is? Ik kan deze compleet voor jou maken door een onderdeel op maat te maken. Deze zet ik dan voor jou klaar in het account en voeg ik toe aan het betreffende ontwerp Neem hiervoor contact op.

  • Bij een ontwerp op maat:
    Onder het kopje 'maatwerk' bovenaan deze pagina vind je meer informatie over geboortekaartjes op maat. Denk na over jullie wensen. Willen jullie bijvoorbeeld een ontwerp waarbij jullie huisdier een rol krijgt? Of juist een ontwerp waarop grote broer of zus nagetekend is samen met z'n pasgeboren broertje of zusje? Probeer dit zo concreet mogelijk uit te werken. Plan dan een afspraak in voor een kennismakingsgesprek. We kunnen dan jullie wensen bespreken. Wanneer het ontwerp gereed is, zet ik deze klaar in jouw account, zodat je deze naar wens nog wat kunt bewerken. Zo werken we samen aan het ontwerp tot deze volledig aansluit bij jouw wensen.

  • Bij een blanco ontwerp (eigen ontwerp):
    Onder het kopje 'zelf maken' bovenaan deze pagina vind je alle modellen kaarten. Kies een model wat aanspreekt. Vul de blanco kaart met de illustraties en teksten naar wens. Met behulp van editor kun je eenvoudig elementen verwijderen, verplaatsen of toevoegen. Is het blanco ontwerp bijna gevuld en compleet, maar mis je toch nog die ene toevoeging? Ik kan deze compleet voor jou maken door een onderdeel op maat te maken. Deze zet ik dan voor jou klaar in het account en voeg ik toe aan het betreffende ontwerp Neem hiervoor contact op.

Heb je al een naam in gedachten? Je kunt dan alvast kijken hoe de naam eruitziet op het geboortekaartje dat je voor ogen hebt door deze op een kaartje toe te voegen. Met behulp van de editor kun je eenvoudig wisselen van lettertype om te zien wat het best past.

Handig: bij Liefs Femke kun je jouw favoriete kaartjes opslaan en bewaren. Zo heb je de tijd om erover na te denken en op een later moment (samen) een keuze te maken uit de selectie die je hebt gemaakt.

Stap 2: bedenk een tekst

Bij zowel een ontwerp uit de collectie, ontwerp op maat of blanco ontwerp (zelf aan de slag) geldt:

Veel ouders voegen een mooie tekst of een versje toe aan het geboortekaartje. Denk aan de tekst van jouw eigen geboortekaartje. Misschien hebben jullie wel een favoriet gedicht met een speciale betekenis. Denk hier van tevoren goed over na. Zo weet je zeker dat de tekst op jullie favoriete kaartje past. Vergeet de spelling niet te dubbelchecken!

TIP: heb je even geen inspiratie voor een tekst? Zie hier wat voorbeelden.


Stap 3: bestel een proefdruk

Bij zowel een ontwerp uit de collectie, ontwerp op maat of blanco ontwerp (eigen ontwerp) geldt:

Als je een geboortekaartje online bestelt, wil je van tevoren zien hoe het er in het echt uitziet. Dit kan door het bestellen van een proefdruk. Je ontvangt dan een proefpakket met de ontworpen kaart. Bij dit proefpakket ontvang je samples van alle papiersoorten en envelopkleuren. Dit maakt het kiezen weer wat eenvoudiger. Daarnaast krijg je informatie over de verschillende opties voor de afwerking en over het bestelproces. 

Ben je tevreden met je proefdruk? Dan hoef je verder niets meer te doen tot na je bevalling. Wil je nog iets aanpassen of liever een andere afwerking kiezen? Dan kan je dit nog eenvoudig veranderen met behulp van de editor.

TIP: vergeet bij het aanvragen van een proefdruk niet om je ontwerp op te slaan. Dit kan als je een account hebt aangemaakt. Hierdoor raak je jouw geboortekaartje niet kwijt en kun je het aanpassen zodra de kleine geboren is.

Stap 4: verzamel de adressen en bestel de enveloppen

Bij zowel een ontwerp uit de collectie, ontwerp op maat of blanco ontwerp (eigen ontwerp) geldt:

Is het ontwerp af? Dan is het handig om alvast na te denken naar wie je het geboortekaartje wil sturen. Doe dit vóór de bevalling. Dan heb je genoeg tijd om adressen op te vragen en hoef je hier niet mee bezig te zijn als de kleine er is. Je kunt de adressen online opslaan of een Excelbestand uploaden.

Zodra de aantallen bekend zijn, kun je de enveloppen bestellen. Dan kun je alle adressen al op de enveloppen schrijven. Scheelt weer tijd en werk voordat de kleine er is!


Stap 5: vul de gegevens in (na de geboorte)

Bij zowel een ontwerp uit de collectie, ontwerp op maat of blanco ontwerp (eigen ontwerp) geldt:

Na de bevalling heb je alle gegevens die nodig zijn om het geboortekaartje compleet te maken. Pak je ontwerp erbij en vul de naam (indien nog nodig), geboortedatum, lengte en gewicht van de baby in. Afhankelijk van wanneer je de geboortekaartjes wilt versturen, is het handig om hier op tijd mee te beginnen.

Stap 6: bestellen en verzenden maar!

Bij zowel een ontwerp uit de collectie, ontwerp op maat of blanco ontwerp (eigen ontwerp) geldt:

Is het kaartje helemaal af en heb je alles goed gecheckt? Dan is het tijd om de geboortekaartjes de wijde wereld in te sturen! Je hebt hierbij twee opties: de kaarten thuis ontvangen en zelf verzenden of de geboortekaartjes rechtstreeks naar de afzenders laten versturen.

Bestel je je kaartjes op werkdagen voor 18.00 uur? Dan worden ze door Liefs Femke nog dezelfde dag verzonden.

Mail gerust bij vragen. Veel ontwerpplezier!